3 Voedingsmiddelen Die Kunnen Helpen Bij Het Stimuleren van NAD+
1. Melk
Amandelmelk, haver melk en andere melkvervangers worden geprezen als een beter alternatief voor koemelk. Echter, koemelk heeft één voordeel ten opzichte van andere melkvervangers: hogere hoeveelheden nicotinamide riboside.
Koemelk werd vroeger gebruikt als een vroegtijdige behandeling voor pellagra, een veelvoorkomende ziekte in het begin van de 20e eeuw.
Onderzoekers ontdekten dat pellagra het gevolg was van een ernstig tekort aan NAD+, en koemelk kon worden gebruikt als behandeling vanwege het vitamine B3-gehalte. Koemelk bevat een concentratie tryptofaan en vitamine B3-varianten die bekend staan als nicotinamide en nicotinamide riboside.
Normaal gesproken, als je één vorm van vitamine B3 in voedingsmiddelen vindt, zul je ook andere vormen vinden.
De drie vormen van vitamine B3 zijn:
- niacine
- nicotinamide
- nicotinamide riboside.
Niacine is de meest voorkomende vorm van vitamine B3 en werd later gebruikt als de primaire methode om pellagra te behandelen vanwege de hogere biologische beschikbaarheid.
Maar onderzoekers stopten niet met het o3,9 micromol per litnderzoeken van koemelk en zijn vitamine B3-gehalte nadat de pellagra-epidemie eindigde.
Later onderzoek ging verder om te zien hoe nicotinamide riboside de NAD+-niveaus veel efficiënter verhoogt dan niacine. Ook was NR vrij van het onaantrekkelijke bijwerking van huidblozen dat niacine met zich meebracht.
Wetenschappers die natuurlijke bronnen van NR wilden onderzoeken, begonnen koemelk opnieuw te onderzoeken. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition [2] mat hoeveel NR in koemelk wordt aangetroffen.
De studie keek naar biologische en conventionele melk om te zien of er een verschil was in de hoeveelheid NR:
Bronnen
↑1 | 10 Apr 2014, Mitochondrial Aging and Age-Related Dysfunction of Mitochondria |
---|---|
↑2 | The Journal of Nutrition, Volume 146, Issue 5, May 2016, Nicotinamide Riboside Is a Major NAD+ Precursor Vitamin in Cow Milk |
↑3 | Sept 30 1972, Accumulation of Nicotinamide Adenine Dinucleotide in Baker’s Yeast by Secondary Culture |
↑4 | 09 March 2007, A fraction derived from brewer’s yeast inhibits cholesterol synthesis by rat liver preparations in vitro |
↑5 | 15 April 2020, Nicotinamide, Nicotinamide Riboside and Nicotinic Acid—Emerging Roles in Replicative and Chronological Aging in Yeast |