Start Hier
  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Quizzes
Zoek je iets?

Wei-proteïnen helpen bij diabetes

Gepubliceerd op 15 maart 2018 - Laatst bijgewerkt op 12 juli 2022

Laatst bijgewerkt op 12 juli 2022

Het wei-eiwit is naast caseïne het belangrijkste eiwit in melk- en zuivelproducten. Daar sommige mensen een lage tolerantie hebben voor caseïne, is wei een veiligere keuze wanneer je je consumptie wil opdrijven.

Wanneer chymosine, een proteïne dat melk stremt, aan melk- en zuivelproducten wordt toegevoegd, zullen de caseïne en de wei zich van elkaar scheiden. Wei-eiwit wordt gebruikt voor het handhaven van de dagelijkse eiwitinname, de bouw van de spiermassa en het verlies van vet.

Wei, insuline en bloedsuiker

Wei-eiwit heeft een aantal eigenschappen die nuttig zijn bij de behandeling van diabetes.

Wei-eiwit is een goede bron van het aminozuur L-cysteïne. L-cysteïne wordt gebruikt voor het synthetiseren van glutathion, één van de meest belangrijke antioxidanten in het lichaam. Oxidatieve stress, de ophoping van schadelijke vrije radicalen, zou een van de onderliggende oorzaken van insulineresistentie zijn en is tevens verantwoordelijk voor enkele van de complicaties van diabetes zoals perifere neuropathie, retinopathie en nierschade.

Wei poeder

Wanneer toegevoegd aan een maaltijd, lijkt het wei-ewit de insulineafscheiding te verhogen en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het wei-eiwit zal eveneens de triglyceridenspiegels in diabetici verminderen na een maaltijd.

Uit een recente studie bij 15 personen met diabetes blijkt dat zij die aan hun maaltijden wei toevoegden 28% lagere bloedsuikerspiegelniveaus hadden dan zij die dat niet deden. De insulineniveaus waren namelijk verhoogd en de insulinerespons duurde veel langer.

Andere voordelen van wei

Wei kan je een vol gevoel in de maag geven wat helpt bij gewichtsverlies. Daarnaast heeft wei ook een ontstekingsremmende functie die niet alleen op het vlak van diabetes maar ook op het vlak van de algemene gezondheid zeer belangrijk is. Ten slotte lijkt het wei-eiwit te helpen bij het verliezen van vet in de lever.

Vitals Wei Proteïne Biologisch (300 gram)

Vitals Wei Proteïne Biologisch (300 gram)

Vitals Wei Proteïne Biologisch (300 gram)

Bekijk dit product

Andere artikels over Diabetes & Suikerziekte

    • Vitamine D: voedingsbronnen en de rol in het lichaam

      Vitamine D is een van die vitamines die je lichaam absoluut niet kan missen. Een tekort kan allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

      In dit artikel lees je:

      • Wat de soorten vitamine D zijn;
      • Hoe het lichaam vitamine D aanmaakt;
      • Wat de rol van vitamine D in het lichaam is;
      • Welke factoren de opname beïnvloeden;
      • Hoe je de opname kan maximaliseren;
      • Hoeveel vitamine D je nodig hebt;
      • Welke bewezen symptomen wijzen op een tekort;
      • Welke voeding een goede bron is.
      (meer…)

    • Vitamine D: voedingsbronnen en de rol in het lichaam
    • Patiënten met het metabool syndroom hebben meer vitamine C nodig

      Een hogere dosis vitamine C is cruciaal voor de diagnose van het metabool syndroom, zegt een onderzoeker van de Universiteit van Oregon.

      Janet Traber, professor aan het Linus Pauling Institue, zei: “Eet vijf tot tien porties groenten en fruit per dag, en dan krijg je voldoende vezels en vitamine C binnen om je darmen te beschermen.”

      (meer…)

    • Patiënten met het metabool syndroom hebben meer vitamine C nodig
    • De verschillende soorten prediabetes type-2

      Diabetes is een wereldwijde pandemie. Sinds 1980 is het aantal mensen met diabetes wereldwijd verviervoudigd. Diabetes type 2 ontwikkelt zich echter niet van de ene dag op de andere. Mensen maken vaak een langer voorstadium van diabetes door, waarin de bloedglucosespiegel al verhoogd is maar mensen nog niet ziek zijn. 

      (meer…)

    • De verschillende soorten prediabetes type-2
    • Een vegetarisch dieet kan het risico op diabetes type 2 verlagen

      Volgens een nieuwe meta-analyse van Harvard T.H. Chan School of Public Health hebben mensen die voornamelijk plantaardige diëten volgen met een grotere therapietrouw een lager risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan degenen die deze diëten volgen met een lagere therapietrouw. De onderzoekers ontdekten ook dat de associatie sterker was voor mensen wier voeding de nadruk legde op gezond plantaardig voedsel.

      (meer…)

    • Een vegetarisch dieet kan het risico op diabetes type 2 verlagen
    • Natuurlijke hulp bij het metaboolsyndroom

      Door een gebrek aan fysieke activiteit in combinatie met de slechte westerse eetgewoonten, lijden tegenwoordig veel mensen aan een chronische stofwisselingsstoornissen: het metaboolsyndroom.

      Het metaboolsyndroom, dat samenhangt met overgewicht en verminderde gevoeligheid voor insuline, is een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid, want ze is een voorspellende factor voor diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sterfte door andere oorzaken.

      (meer…)

    • Natuurlijke hulp bij het metaboolsyndroom
Home
Kwalen & Aandoeningen
Diabetes & Suikerziekte
    • Leverproblemen
    • Stress

    Copyright De Gezondheidswinkel© 2022