Start Hier
  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Quizzes
kk
Zoek je iets?

Wei-poeder in gerechten verwerken

4 jaren ago

De meeste mensen verwerken proteïnepoeder in een smoothie, maar deze voedzame eiwitten kunnen ook op een andere manier in gerechten verwerkt worden. Dankzij z’n bloemachtige textuur kan je wei-poeder toevoegen aan pannenkoeken-, muffin-, cake- en donutdeeg.

Bakken met wei

De vuistregel zegt dat bij het bakken 1/3 van de normale bloem vervangen kan worden door wei-poeder. Als je wei-poeder met een smaakje gebruikt, bijvoorbeeld met chocoladesmaak, kan je op deze manier een leuk extraatje aan je baksel toevoegen. Gewone bloem kan je vervangen door bloem op basis van havermout, noten of kokosnoot.

Alternatieve bloem bevat geen gluten wat als gevolg heeft dat je een extra ingrediënt moet toevoegen dat helpt het baksel helpt rijzen, bijvoorbeeld bakpoeder. Hou er ook rekening mee dat baktijd verschilt naargelang de gebruikte ingrediënten.

Pannenkoeken met wei

Wanneer je bloem mengt met proteïnepoeder, zal het mengsel harder en zwaarder zijn wanneer je het mengt met andere ingrediënten. Daarnaast moet je ermee rekening houden dat wei soms vreemd kan reageren op warmte dus je werkt hier best met een lagere oventemperatuur. In dit kader is het ook belangrijk om je oven vooraf op te warmen.

Een andere leuke manier om proteïnepoeder in je dieet te verwerken, is via pap of flensjes. De textuur zal hierdoor niet drastisch veranderen, enkel de voedingswaarde. Ook het besprenkelen met op smaak gebracht proteïnepoeder, kan een originele smaak aan een gerecht geven. Om die reden kan je op wei-poeder met een smaakje ook toevoegen aan melk wanneer je ontbijtgranen eet.

Whey-chocolade

Andere artikels over Afslanken

    • Proteïnedrankjes: waarvoor dienen ze?

      Nu er steeds meer aandacht komt voor gezondheid en voeding, proberen langsom meer mensen gewicht te verlezen of hun sportieve prestaties op peil te brengen met behulp van proteïnedrankjes. Waaruit bestaan deze shakes en wat is hun echt nut voor u?

      (meer…)

    • Proteïnedrankjes: waarvoor dienen ze?
    • 10 gezondheidsvoordelen van de wei-proteïne

      Wei heeft een zeer hoge voedingswaarde en wetenschappelijke studies hebben talloze gezondheidsvoordelen onthuld. In dit artikel worden 10 van deze voordelen opgenoemd.

      (meer…)

    • 10 gezondheidsvoordelen van de wei-proteïne
    • De voordelen en nadelen van weipoeder

      Whey poeder is een voedingssupplement dat gemaakt wordt uit melk en gebruikt wordt voor menselijke en dierlijke consumptie. Eigenlijk is het een bijproduct bij de vervaardiging van kaas of caseïne. Weipoeder is een hoogwaardig eiwit dat ook lactose bevat. Het ziet er wit en romig uit en het heeft een neutrale smaak.

      (meer…)

    • De voordelen en nadelen van weipoeder
    • 10 natuurlijke manieren om je glutathiongehalte te verhogen

      Glutathion is een van de belangrijkste en krachtigste antioxidanten van het lichaam. In dit artikelen bespreken we hoe je de werking van deze antioxidant gemakkelijk kunt activeren.

      (meer…)

    • 10 natuurlijke manieren om je glutathiongehalte te verhogen
    • Gewicht verliezen met een eiwitsupplementendieet (proteïnen / melkwei)

      Miljoenen mensen kampen met overtollig gewicht dat op termijn zeker een bedreiging is voor hun gezondheid en een lang leven. Maar er is goed nieuws, want onderzoekingen tonen aan dat de van melk afgeleide component die we kennen als melkwei kan helpen om een duidelijk verlies aan gewicht op lange termijn te bewerkstelligen.

      De bevindingen tonen aan dat er een significante link bestaat met het beheersen van gewicht, het ondersteunen van een gevoel van verzadiging, het verbeteren van de gevoeligheid voor insuline, en het optimaliseren van de spiermassa.

      (meer…)

    • Gewicht verliezen met een eiwitsupplementendieet (proteïnen / melkwei)
Home
Vitaminen & Mineralen
Proteïnen

    Copyright De Gezondheidswinkel© 2022