Start Hier
  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Quizzes
Zoek je iets?

Wei-poeder in gerechten verwerken

Gepubliceerd op 12 mei 2018 - Laatst bijgewerkt op 11 juli 2022

Laatst bijgewerkt op 11 juli 2022

De meeste mensen verwerken proteïnepoeder in een smoothie, maar deze voedzame eiwitten kunnen ook op een andere manier in gerechten verwerkt worden. Dankzij z’n bloemachtige textuur kan je wei-poeder toevoegen aan pannenkoeken-, muffin-, cake- en donutdeeg.

Bakken met wei

De vuistregel zegt dat bij het bakken 1/3 van de normale bloem vervangen kan worden door wei-poeder. Als je wei-poeder met een smaakje gebruikt, bijvoorbeeld met chocoladesmaak, kan je op deze manier een leuk extraatje aan je baksel toevoegen. Gewone bloem kan je vervangen door bloem op basis van havermout, noten of kokosnoot.

Alternatieve bloem bevat geen gluten wat als gevolg heeft dat je een extra ingrediënt moet toevoegen dat helpt het baksel helpt rijzen, bijvoorbeeld bakpoeder. Hou er ook rekening mee dat baktijd verschilt naargelang de gebruikte ingrediënten.

Pannenkoeken met wei

Wanneer je bloem mengt met proteïnepoeder, zal het mengsel harder en zwaarder zijn wanneer je het mengt met andere ingrediënten. Daarnaast moet je ermee rekening houden dat wei soms vreemd kan reageren op warmte dus je werkt hier best met een lagere oventemperatuur. In dit kader is het ook belangrijk om je oven vooraf op te warmen.

Een andere leuke manier om proteïnepoeder in je dieet te verwerken, is via pap of flensjes. De textuur zal hierdoor niet drastisch veranderen, enkel de voedingswaarde. Ook het besprenkelen met op smaak gebracht proteïnepoeder, kan een originele smaak aan een gerecht geven. Om die reden kan je op wei-poeder met een smaakje ook toevoegen aan melk wanneer je ontbijtgranen eet.

Sunwarrior Blend Proteïne - Vanillesmaak (750 g)

Sunwarrior Blend Proteïne - Vanillesmaak (750 g)

De Sunwarrior Blend met vanillesmaak combineert plantaardige eiwitbronnen met middellange keten vetzuren uit kokosnoot. Levert aminozuren.

Bekijk dit product
Purasana Vegan Proteïne Mix - Banaan & Vanille (400 g)

Purasana Vegan Proteïne Mix - Banaan & Vanille (400 g)

Dit vegan poeder bestaat uit 100% biologisch en plantaardig eiwitpoeder op basis van erwten en rijst.

Bekijk dit product

Andere artikels over Aminozuren

    • 10 gezondheidsvoordelen van de wei-proteïne

      Wei heeft een zeer hoge voedingswaarde en wetenschappelijke studies hebben talloze gezondheidsvoordelen onthuld. In dit artikel worden 10 van deze voordelen opgenoemd.

      (meer…)

    • 10 gezondheidsvoordelen van de wei-proteïne
    • Hongerstillers: hoe verzadigende voeding kan helpen om minder te eten

      Probeer je te diëten, maar heb je constant honger? Misschien kies je gewoon de verkeerde voedingsmiddelen. Wij verzamelden een lijstje van voeding die je helpt om ‘vol’ te voelen.

      (meer…)

    • Hongerstillers: hoe verzadigende voeding kan helpen om minder te eten
    • De voordelen en nadelen van weipoeder

      Whey poeder is een voedingssupplement dat gemaakt wordt uit melk en gebruikt wordt voor menselijke en dierlijke consumptie. Eigenlijk is het een bijproduct bij de vervaardiging van kaas of caseïne. Weipoeder is een hoogwaardig eiwit dat ook lactose bevat. Het ziet er wit en romig uit en het heeft een neutrale smaak.

      (meer…)

    • De voordelen en nadelen van weipoeder
    • De 3 fases van een proteïnedieet

      Meer en meer echter slaan talloze sites ons met het proteïnedieet om de oren. En zoals steeds: snel resultaat, moeiteloos, gezond en onschadelijk… Maar is dat ook zo?

      (meer…)

    • De 3 fases van een proteïnedieet
    • 10 natuurlijke manieren om je glutathiongehalte te ondersteunen

      Glutathion is een van de belangrijkste en krachtigste antioxidanten van het lichaam. In dit artikelen bespreken we hoe je de werking van deze antioxidant gemakkelijk kunt activeren.

      (meer…)

    • 10 natuurlijke manieren om je glutathiongehalte te ondersteunen
Home
Vitaminen & Mineralen
Proteïnen

    Copyright De Gezondheidswinkel© 2025