Gezondheidswinkel

ondersteun je lichaam op een gezonde manier

  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Video’s
Home / Dieet & Voeding / Eet gedissocieerd om maagzuurproblemen te vermijden

Eet gedissocieerd om maagzuurproblemen te vermijden

2 september 2016

Het idee van de gedissocieerde voeding dateert uit de jaren 1930. Het begon met het boek “De Haysche Trennkost” en werd overgenomen door de zeer bekende natuurarts Shelton in de jaren vijftig. Het principe is gebaseerd op elementaire fysiologische gegevens. In de maag wordt maagzuur afgescheiden die zorgt voor de voorvertering van eiwitten.

Vertering van eiwitten

Maagzuur wordt opgezogen door koolhydraten en zo is er minder maagzuur beschikbaar voor de eiwitten. Dus raadt men aan om de eiwitten en de koolhydraten liefst niet te eten tijdens dezelfde maaltijd. In de geneeskunde is deze benadering nooit echt doorgebroken. Men blijft zweren bij een zo gevarieerd mogelijk aanbod PER maaltijd.

De natuur is nochtans ons voorbeeld: er zijn zeer weinig dieren die allerlei voedsel door elkaar eten, meestal neigen ze duidelijk naar een mono-dieet. Ja, er zijn uitzonderingen: kippen en varkens, gekweekt door de mens.

De ervaring leert zeer duidelijk dat het scheiden van voedsel de verteerbaarheid enorm ten goede komt. Veel minder kans op een zware maag, opgeblazenheid, winderigheid, slecht ruikende stoelgang.

Eiwitten zijn in de eerste plaats: vlees, vis, eieren, maar ook noten, bonen en melkproducten. Bij koolhydraten denken we aan knolgewassen zoals aardappelen en vooral alles wat afkomstig is van granen, dus in de eerste plaats alle producten bij de bakker en pasta’s alsook dan de talloze verpakte producten waarin bewerkte granen de hoofdrol spelen

Eiwitten

  • vlees
  • vis
  • eieren
  • paddestoelen
  • quorn
  • noten
  • bonen
  • (melkproducten)

Koolhydraten

  • alle granen
  • alle pastas
  • alle brood
  • aardappelen
  • knolgewassen
  • alle producten afkomstig van granen

Ontvang elke dinsdag onze nieuwsbrief met 2 nieuwe artikels in je inbox 👇

 

Andere interessante artikels:

  1. De Mayrkuur: een wonderlijk medicijn om klachten en overtollige kilo’s te doen verdwijnen
  2. Natuurproducten, rechtstreeks uit Moeder Natuurs winkel
  3. Het ABC van maag- en darmklachten
  4. Studie toont aan dat het eten van meer fruit en groenten het risico op sterven verlaagt
  5. 65% groter risico op een tekort aan vitamine B12 bij nemen van maagzuurremmers
  6. Opgeblazen buik: oorzaken en oplossingen
  7. Bestrijd brandend maagzuur op een natuurlijke manier
  8. Fruit en groenten verbeteren de longfunctie
  9. Wanneer we (niet) eten beïnvloedt onze gezondheid
  10. Hoeveel water moet je dagelijks drinken?
  11. Yoghurt zit boordevol suiker
  12. Voedsel hoog in cholesterol: wat eten en wat vermijden
  13. L-Theanine versterkt de mentale gezondheid
  14. Enkele weetjes over veenbessen
  15. De gezondheidsvoordelen van jackfruit
  16. Zwaar verwerkt voedsel doet meer eten
  17. Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren
  18. Frequent thee drinken verbetert de hersengezondheid
  19. Vezelrijk yoghurtdieet geassocieerd met een lager risico op longkanker
  20. 11 door onderzoek bewezen voordelen van olijfolie

Categorie: Dieet & Voeding Tags: Maagzuur

Meest recente artikels

  • Het gebruik van groene en zwarte thee tegen hoge bloeddruk
  • Arteriële verstijving correleert met cognitieve achteruitgang
  • Doorbloeding verbeteren met supplementen, voeding en beweging
  • Een trombose herkennen, behandelen en voorkomen
  • De verschillende soorten prediabetes type-2
  • Cookiebeleid
  • Privacy

Copyright De Gezondheidswinkel© 2021

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over privacy en cookies.