Biologische appels bezitten meer gunstige bacteriën dan conventionele appels
Gepubliceerd op 14 augustus 2019 - Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020
Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020
Nieuw onderzoek suggereert dat een appel ongeveer 90 miljoen bacteriën bevat. Als je op zoek bent naar de beste bacteriën voor je darmen, kan je het best voor biologische appels kiezen.
Oostenrijkse onderzoekers, onder wie Birgit Wassermann, ontdekten dat verse, biologische appels een meer divers en uitgebalanceerd microbioom bevatten dan conventioneel geproduceerde appels.
De studie suggereert ook dat het klokhuis net het gezondste deel van de hele appel is. Laat dat nu net het deel van de appel zijn dat bijna niemand opeet. Het team maakt gebruik van gensequencing om de bacteriegemeenschappen te analyseren die in verschillende delen van de Oostenrijkse Arlet-appel leven.
Ze vonden dat de meeste bacteriën in de kern van de appel leven, waaronder de zaden (ongeveer 38 miljoen), de kelk (22 miljoen) en de stengel (10 miljoen). Het fruitpulp bevat ongeveer 20 miljoen bacteriecellen, terwijl de schil slechts 1,6 miljoen bacteriecellen bevat.
De biologische appels overtroffen ook de conventionele appels in termen van hoe “divers” hun microbiomen waren, iets dat de smaak van het fruit zou kunnen beïnvloeden.
Methylobacterium, een bacterie waarvan bekend is dat het de biosynthese van aardbeienaroma’s verbetert, was aanzienlijk meer aanwezig in biologische appels. Die smakelijke verbindingen hopen zich op in de schil en de pulp van het fruit.
De geteste biologische appels bevatten ook een breed scala aan bacterietypes in redelijk evenwichtige verhoudingen, wat kan helpen voorkomen dat een soort de rest overtreft. Volgens de onderzoekers zou het zeer diverse microbioom van biologisch beheerde appels de overvloed aan menselijke pathogenen kunnen beperken of belemmeren.
Veel van de biologische appels bevatten de probiotische Lactobacilli, een bacterie die volledig afwezig was in conventionele appels. De meeste van die conventionele appels bevatten een groep bacteriën met bekende ziekteverwekkers, die de menselijke gezondheid zouden kunnen schaden.
Omdat de geteste appels in Oostenrijk werden geproduceerd, gelden de resultaten mogelijk niet voor appels in andere regio’s.[1]
Bronnen
↑1 | 26 juli 2019, Organic Apples Have Way More Beneficial Bacteria Than Conventional Ones |
---|