Start Hier
  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Quizzes
Zoek je iets?

Gezond alternatief voor maagzuurremmers

Gepubliceerd op 13 februari 2018 - Laatst bijgewerkt op 18 juli 2022

Laatst bijgewerkt op 18 juli 2022

Vandaag een woordje uitleg over de grootste oorzaak van het – zeg maar overvloedig – gebruik van maagzuurremmers. Deze video bouwt verder op de video over maagzuurremmers.

De grootste boosdoener is namelijk de zogenaamde hernia, de maagbreuk, die eigenlijk helemaal geen breuk in de maag is. In feite gaat het om een probleem van het middenrif, het diafragma: deze ademhalingsspier scheidt de borstkas van de buikholte en dwars erdoorheen loopt de slokdarm van de keel naar de buik. Daarvoor is er een opening in het middenrif en als die opening te slap wordt, wordt de maagingang bij het inademen aangezogen in de borstkas.

Daardoor gaat de maagingang open en kan er maaginhoud terugvloeien naar de slokdarm. Dat is zeer nadelig want de maaginhoud is zeer zuur en het slijmvlies van de slokdarm kan daar absoluut niet tegen. Dit geeft een heel pijnlijk gevoel in het midden van de borstkas tot in de keel. En dit leidt op termijn ook tot schade aan de slokdarm.

De oplossing waar we meestal naar grijpen is maagzuurremmers gebruiken, zodat de maaginhoud minder zuur wordt en de terugvloei naar de slokdarm minder brandend is. Dat werkt meestal wel op korte termijn maar heeft ook belangrijke nadelen op lange termijn. Daar hebben we het al over gehad.

Een meer oorzakelijke aanpak is in de allereerste plaats ervoor zorgen dat er nooit grote hoeveelheden voedsel ineens in de maag binnenkomen, minder eten dus, en zeker in het bijzonder voor het slapen gaan. Dat verklaart al voor een deel de gouden regel, die zegt: ’s morgens eten als een koning, ’s middags als een burger, ’s avonds als een bedelaar.

Daarnaast bestaat er ook een modern en veilig alternatief voor maagzuurremmers die bestaat uit het gebruik van alginaten. Dit zijn complexe suikermoleculen en bijvoorbeeld ESOPHAGEAL GUARDIAN is op deze techniek gebaseerd.

Het algininezuur is een polysacharide slijmstof afkomstig van bruinwieren. Deze vormt samen met andere ingrediënten een gel die zich vormt op de maaginhoud. Een echte schuim barrière. Twee andere natuurlijke ingrediënten in de formule, calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat maken de schuimlaag lichter en steviger.

Op deze manier wordt er na het eten een tijdelijke fysieke afscherming gecreëerd tussen de maag en de slokdarm zodat er veel minder kans bestaat dat de zeer zure maaginhoud terugvloeit naar boven.

Dit is een moderne en snelwerkende methode die zeer efficiënt is en geen nevenwerkingen heeft. Twee tabletten na de maaltijd bieden meestal een heel doeltreffende bescherming.

Deze methode kan u – naast goede eetgewoonten uiteraard –  altijd gebruiken zonder risico. Het proberen waard.

Esophageal Guardian (60 tabs)

Esophageal Guardian (60 tabs)

Het natuurlijke extract Esophageal Guardian zorgt voor een barrière tussen de maag en de slokdarm, en ondersteunt de spijsvertering.

Bekijk dit product

Andere artikels over Maag, Lever & Darm

    • Maagproblemen en slechte spijsvertering voorkomen dankzij digestieve enzymen

      In onze jeugd breken de digestieve enzymen het opgenomen voedsel af in vitale eiwitten, vetten en koolhydraten om zo het lichaam van een optimale voeding te voorzien.

      Maar bij het proces van het verouderen en door ziekte, kunnen de digestieve functies van het lichaam afnemen, wat leidt tot gas, oprispingen, slecht verteerd voedsel, nutritionele afwijkingen, en zelfs ontstekingen allerhande, zoals maagzweren.

      (meer…)

    • Maagproblemen en slechte spijsvertering voorkomen dankzij digestieve enzymen
    • Maagzweren: symptomen, oorzaken & behandeling

      Last hebben van maagzweren is erg onaangenaam en pijnlijk. Daarom is het belangrijk om snel een juiste diagnose te krijgen en zo snel mogelijk met de behandeling te starten.

      Het grootste probleem met maagzweren is dat veel mensen niet eens weten dat ze er hebben. De symptomen zijn vaag en men klaagt van buikpijn, misselijkheid en zich niet goed voelen.

      Belangrijk is het herkennen van de symptomen, weten wat de oorzaken zijn en de bestaande behandelingsmethoden kennen.

      (meer…)

    • Maagzweren: symptomen, oorzaken & behandeling
    • 12 voedingsstoffen die natuurlijke digestieve enzymen bevatten

      Verschillende organen werken samen om je spijsverteringsstelsel te vormen. Deze organen nemen voedsel en vloeistoffen op en breken ze af in eenvoudigere vormen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines. De voedingsstoffen worden vervolgens doorheen de dunne darm naar de bloedbaan getransporteerd, waar ze energie leveren voor groei en herstel.

      (meer…)

    • 12 voedingsstoffen die natuurlijke digestieve enzymen bevatten
    • Onze spijsvertering van A tot Z

      De spijsvertering van de mens is een bijzonder complex en georganiseerd proces. Het lichaam breekt opgenomen voedsel af door zowel mechanische als chemische acties, om er voor te zorgen dat de in het voedsel opgeslagen energie goed gebruikt wordt.

      Dit proces bepaalt hoe die stoffen kunnen geëxtraheerd worden en vervolgens worden geabsorbeerd in de bloedstroom, en zo verdeeld worden naar elke cel in het lichaam zodat de talrijke processen die nodig zijn om ons in leven te houden kunnen gevoed worden.

      (meer…)

    • Onze spijsvertering van A tot Z
    • Opgeblazen buik: oorzaken en oplossingen

      Een opgeblazen gevoel in de maag: het kan ons allemaal overkomen onmiddellijk na een maaltijd, enkele uren na het nuttigen van de maaltijd of plots zelfs zomaar ineens zonder onmiddellijk aanleiding.

      Maar hoe dan ook is één ding zeker, namelijk dat een opgeblazen gevoel in de maag een negatief effect kan hebben op je energiepeil, je stemming, en zelfs op je vermogen om voedingsstoffen op een efficiënte manier op te nemen.

      (meer…)

    • Opgeblazen buik: oorzaken en oplossingen
Home
Kwalen & Aandoeningen
Maag, Lever & Darm
    • Calcium
    • Maagzuur
    • Magnesium

    Copyright De Gezondheidswinkel© 2023