Niet alcoholische vette leverziekte is in een recordtijd uitgegroeid tot de meest voorkomende oorzaak van chronische leverziekte in geïndustrialiseerde landen. Het is zelfs zo dat deze ziekte kan beschouwd worden als een direct gevolg van onze vetrijke, koolhydratenrijke voeding en onze sedentaire levensstijl.
[Lees meer…]De verbazende gezondheidsvoordelen van Brusselse spruiten
De Brusselse spruit is een plant die op grote schaal gekweekt wordt in Europa voor zijn eetbare groene groenten.
Deze groenten hebben wel zoveel antioxidanten, mineralen en vitaminen die hun aantrekkingskracht voor onze smaakpapillen niet bepaald weten te stimuleren. Hun aantrekkingskracht voor de rest van ons lichaam, is echter aanzienlijk en we kunnen iedereen alleen maar aanraden om vaker spruitjes te eten.
[Lees meer…]Selenium, een mineraal waar te weinig aandacht aan wordt besteed
Hoe lang is het geleden dat een arts u het mineraal selenium voorstelde als preventie voor kanker, infecties en ontstekingen? Wetenschappers weten nu dat dit sporenelement bijzondere waarde heeft in het voorkomen van verschillende vormen van kanker en ook bij andere situaties met oxidatieve stress en ontstekingen.
[Lees meer…]Is een multivitaminepreparaat echt nodig?
Multivitaminen bevatten alle mogelijke vitaminen en mineralen die je nodig hebt om goed te functioneren. Ze zijn beschikbaar in de vorm van capsules, tabletten, pillen en energiedrankjes, vloeistoffen en poeder, en vrij verkrijgbaar in supermarkten, natuurwinkel, apotheek enzovoort. Voor injecties is een doktersvoorschrift noodzakelijk.
[Lees meer…]Broccoli helpt tegen infecties aan de maag
Je kan het niet echt nieuws heet van de naald noemen dat kruisbloemige groenten zoals bijvoorbeeld broccoli kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren.
Maar onderzoekers van de universiteit van Liverpool hebben kort geleden vastgesteld dat er nog bijkomende voordelen zijn bij het eten van broccoli en planten zoals weegbree, twee voedselstoffen rijk aan vezels.
[Lees meer…]