Gezondheidswinkel

ondersteun je lichaam op een gezonde manier

  • Gratis E-boeken
  • Vitamines & Supplementen
  • Kwalen & Aandoeningen
  • Dieet & Voeding
  • Video’s
Home / Dieet & Voeding / Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren

Nieuwe therapie richt zich op darmbacteriën om voedselallergieën te voorkomen en om te keren

10 september 2019

Momenteel is de enige manier om allergische reacties op voedsel te voorkomen, de allergiebron volledig vermijden. Onderzoekers zijn actief op zoek naar nieuwe behandelingen om voedselallergieën te voorkomen of ongedaan te maken.

Recente inzichten over het microbioom hebben gesuggereerd dat een plotse verandering hierin een ​​cruciale rol kan spelen in de ontwikkeling van voedselallergieën.

Een nieuwe studie[1], geleid door onderzoekers van Brigham en het Women’s Hospital en het Boston Children’s Hospital, identificeerde de soorten darmbacteriën die beschermen tegen voedselallergieën.

Opzet van de studie

Het onderzoeksteam voerde studies bij zowel mensen als in preklinische modellen om de belangrijkste bacteriesoorten die betrokken zijn bij voedselallergieën te begrijpen.

Het team verzamelde om de vier tot zes maanden fecale monsters bij 56 baby’s die voedselallergieën ontwikkelden. Ze vonden veel verschillen bij het vergelijken van de microbiota van die baby’s met deze van 98 niet-allergische baby’s.

Die fecale microbiota-monsters werden getransplanteerd in muizen die gevoelig waren voor eieren. Muizen die microbiota ontvingen van gezonde baby’s waren meer beschermd tegen ei-allergie dan diegenen die microbiota ontvingen van de baby’s met voedselallergieën.

Onderzoekers analyseerden vervolgens de verschillen in de microben om voedselallergieën te identificeren. Het team testte om te zien of het oraal toedienen van beschermende microben aan muizen de ontwikkeling van voedselallergieën kon voorkomen. Ze ontwikkelden twee consortia van bacteriën die beschermend waren.

Twee afzonderlijke consortia van vijf of zes soorten bacteriën afgeleid van de menselijke darm die behoren tot soorten binnen de Clostridiales of de Bacteroidetes kunnen voedselallergieën in het muismodel onderdrukken, de muizen volledig beschermen en ze resistent houden tegen ei-allergie. Het geven van andere soorten bacteriën bood geen bescherming.

Om te begrijpen hoe de bacteriesoort de vatbaarheid voor voedselallergieën kan beïnvloeden, heeft het team ook gekeken naar immunologische veranderingen, zowel bij de menselijke baby’s als bij muizen.

Ze ontdekten dat de consortia van Clostridiales en Bacteroidetes zich op twee belangrijke immunologische routes richtten en specifieke regulerende T-cellen stimuleerden, een klasse cellen die het immuunsysteem moduleren en hun profiel wijzigen om tolerante reacties te bevorderen in plaats van allergische reacties.

“We hebben de microben geïdentificeerd die worden geassocieerd met bescherming en degenen die geassocieerd worden met voedselallergieën. Als we microben therapeutisch toedienen, kunnen we niet alleen voedselallergieën voorkomen, maar kunnen we ook bestaande voedselallergieën terugdraaien. Met deze microben stellen we het immuunsysteem opnieuw in, ” zei co-senior auteur Lynn Bry.

Conclusie

De nieuwe benadering staat in schril contrast met orale immunotherapie, een strategie die beoogt de drempel voor het veroorzaken van een allergische reactie te verhogen door een kleine maar toenemende hoeveelheid van een voedselallergeen toe te dienen.

In tegenstelling tot deze benadering, verandert de bacteriotherapie de bedrading van het immuunsysteem op een allergeenonafhankelijke manier, met potentieel om voedselallergieën in grote lijnen te behandelen in plaats van een individu te desensibiliseren voor een specifiek allergeen.[2]

Ontvang elke dinsdag onze nieuwsbrief met 2 nieuwe artikels in je inbox 👇

 

Bronnen[+]

Bronnen
↑1 24 juni 2019, Microbiota therapy acts via a regulatory T cell MyD88/RORγt pathway to suppress food allergy
↑2 24 juni 2019, New therapy targets gut bacteria to prevent and reverse food allergies

Andere interessante artikels:

  1. Natuurlijke vetverbranding
  2. Natuurproducten, rechtstreeks uit Moeder Natuurs winkel
  3. Drink veel water
  4. Eet gedissocieerd om maagzuurproblemen te vermijden
  5. De 3 fases van een proteïnedieet
  6. 7 top medicinale voedingsstoffen die in geen enkel dieet mogen ontbreken
  7. 6 soorten voedsel om je beter in je vel te voelen
  8. Volle granen kunnen het leven verlengen
  9. Stelen geneesmiddelen de voedingstoffen uit je eten?
  10. Frambozen, één van de rijkste bronnen van antioxidanten in voedingsmiddelen
  11. Streng dieet kan helpen bij terugdringen type-2 diabetes
  12. Waarom goji-bessen zo gezond zijn
  13. De gezondheidsvoordelen van zeewier
  14. 5 tips om minder suiker te eten
  15. Wanneer we (niet) eten beïnvloedt onze gezondheid
  16. 5 superfoods om in je dieet te introduceren
  17. Groene thee bevordert gezonde tanden en tandvlees
  18. Elke dag multivitamines nemen beschermt tegen maculadegeneratie
  19. Voedsel hoog in cholesterol: wat eten en wat vermijden
  20. L-Theanine versterkt de mentale gezondheid

Categorie: Dieet & Voeding

Meest recente artikels

  • Arteriële verstijving correleert met cognitieve achteruitgang
  • Doorbloeding verbeteren met supplementen, voeding en beweging
  • Een trombose herkennen, behandelen en voorkomen
  • De verschillende soorten prediabetes type-2
  • De oorzaak van pijn bij het prikkelbare darmsyndroom
  • Cookiebeleid
  • Privacy

Copyright De Gezondheidswinkel© 2021

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over privacy en cookies.