Welke voedingsstoffen kunnen helpen om kanker te voorkomen?
Gepubliceerd op 07 december 2015 - Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020
Laatst bijgewerkt op 24 juni 2020
Een groeiend aantal medische onderzoekers zijn momenteel aan het bewijzen dat de meeste diagnoses van kanker vals zijn.
Er is een trend om veel diagnoses van kanker te gaan herzien omdat de meeste van deze gevallen potentieel niet dodelijk zijn wanneer deze niet behandelt. Heel wat kankers die worden vastgesteld in de borst, de longen, de straat en op andere plaatsen zijn eigenlijk dus lang niet zo schadelijk als we denken.
Vaak worden deze aandoeningen op een barbaarse manier behandeld en zijn het ook erg dure grapjes, en dit dus terwijl de zogenaamde patiënt niet echt zwaar ziek is.
Er worden letterlijk miljarden dollars verdiend door chirurgische ingrepen, bestraling, chemotherapie en geneesmiddelen maar het blijkt dus allemaal bedrog te zijn.
Heel wat mensen krijgen dus van de dokter te horen dat ze kanker hebben terwijl het eigenlijk niet het geval is. Nadat ze door de giftige chemotherapie behandeld zijn voor de zich vaak slechter en zieker dan ooit tevoren.
Nieuwe emoties en nieuwe behandelingen voor kanker
Een van de eerste gevoelens die opduikt wanneer iemand de diagnose van kanker krijgt zijn angst, zorgen, woede, spijt en paniek. Miljoenen mensen worden misleid door valse kankerdiagnoses, en je moet eigenlijk elke diagnose met het nodige scepticisme bekijken.
Het is belangrijk om deze vernietigende gevoelens van paniek met een gevoel van kalmte te bestrijden. Door vragen te stellen en ontrollen te blijven behouden over de emoties zullen de patiënten minder snel geneigd zijn om snel een van de behandeling te laten aanpraten, die doorgaans onnodig is en vaak een destructieve interventie blijkt te zijn.
Of de kanker kwaadaardig is en zich verder zal doorzetten of niet, er zijn een aantal belangrijke stappen die een patiënt kan nemen om zijn lichaam normale manier te laten genezen en regenereren. Hier een lijst van 8 voedingsstoffen die kunnen helpen om kankertumoren in het lichaam te vermijden.
- Wie zijn lichaam wil beschermen tegen schade aan de cellen en optimaal wil regenereren kiest best voor kruisbloemige groenten. Bloemkool, knoflook, kolen en ajuinen beschermen het DNA tegen schade omdat ze glucosinolaat bevatten. Deze bittere, sulfer bevattende optimaliseren de functies van de cellen en verminderen ook het risico op kanker.
- Borstkanker kan niet overleven wanneer er voldoende luteïne en zeaxanthine opgenomen worden. Deze stoffen vindt u terug in groenten met donkere groene bladeren zoals spinazie en kolen. Ze bevatten antioxidantia die een sleutelrol spelen in de preventie van kanker.
- Linzen en kikkererwten zitten vol calcium, ijzer en vitamine B. Het zijn werkelijk waardevolle krachthuizen die duidelijk kunnen helpen om het risico op kanker te verminderen. Ze brengen ook plantaardige eiwitten in het dieet, en dit is een gezonde substituut voor dierlijk voedsel.
- Voedingsstoffen die een hoge mate aan antioxidantia zoals lycopeen bevatten zoals tomaten, watermeloen en papaja helpen ook in de strijd tegen kanker.
- Onderzoekers hebben intussen aangetoond dat de omega drie vetzuren dat zich in vette vis zoals zalm en tonijn bevindt het risico op borstkanker met 14% kan verminderen. Deze studie werd uitgevoerd op niet minder dan 800.000 vrouwen.
- Aan de universiteit van Navarra in Pamplona kwamen onderzoekers tot de ontdekking dat vrouwen die een mediterraan dieet eten alleen door het toevoegen van extra olijfolie aan hun maaltijden het risico op borstkanker met 62% verminderde wanneer dit gedurende een periode van vijf jaar gebeurt.
- Vrouwen kunnen ook het risico op borstkanker verminderen door vlaszaad aan het dieet toe te voegen. Lignanen, die we kunnen terugvinden in vlaszaad zijn een type van phyto-oestrogeen en deze kunnen bij vrouwen die in de post menopauze zitten helpen om geen kanker te krijgen.
- Piperine, zwarte peper, kurkuma in geelwortel zijn eveneens erg efficiënt in de strijd tegen kanker aan de cellen en mogen dan ook niet in je dieet ontbreken